something to say

fredag formiddag. denne uken har vært utrolig bra. jeg har vært i svømmehallen hver dag i flere timer der jeg har vært med å holde i gang en treningsleir. det var herlig å gjøre noe annet enn det jeg pleier å gjøre i hverdagen, hvertfall! og det gikk mye bedre enn jeg hadde forventet, så jeg er kjempe fornøyd! jeg fikk også snakket med en fysioterapeut i går, så fra januar av kan jeg bli med å svømme med de andre viss jeg bare gjør øvelsene jeg ble fortalt skulle virke. da ble jeg skikkelig glad!nå har jeg nettopp spist en god frokost, og ser på Through the Wormhole with Morgan Freeman. jeg skal snart ta bussen til svømmehallen igjen for å trene litt selv og ha det siste kurset. så er det helg! men helgen min er allerede fullbooket, haha. jeg er vell den personen som liker å ha ting å gjøre hele tiden, og når jeg har ingenting å gjøre blir jeg helt gal!

hva har du gjort i ferien?

bildekilde: weheartit-brukeren min

05.10.2013


lørdag ettermiddag. nå er det endelig høstferie, og den skal nytes. i går var jeg på møte på bedehuset og hørte en veldig bra tale, i tillegg til at jeg fikk hilse på noen fra ungdomskolen som jeg ikke hadde sett på lenge. det er alltid utrolig god stemning der, så det var en utrolig fin måte å starte ferien på! i dag skulle jeg egentlig på fjelltur, men dagen ble heller brukt til å slappe av. det var veldig herlig, hvertfall etter en hektisk uke på skolen med prøver, innleveringer og presentasjoner. hele neste uke skal jeg jobbe, men jeg trives såpass godt at det blir bare gøy! nå hører jeg, far og søsteren min på gamle klassikere og lager til en god middag før vi skal sette på en god film. denne kvelden blir helt konge! hva synes du om bildet?

the neighbourhood

tredje oktober. jeg liker onsdager, selv om det er midt i uka. etter middag gikk jeg en fin tur i skogen. igjen. det er fint her om høsten.nå øver jeg på naturfag. vi skal ha prøve i morgen. fordøyelsen, ernæring og periodesystemet. når jeg leser gjennom kapittlene og notatene, får jeg en tvang for å gå og legge meg i senga og våkne opp når det er helg og prøven er over. vi kan hoppe over til helg nå. det hadde vært fint. da er det høstferie.

blåbær og blomster


lørdag formiddag. etter å våkne tidlig og så finne ut at det var helg, tok jeg en liten joggetur bort til varden her jeg bor. det var utrolig fint vær i dag tidlig, og vinden var passe kjølig så det var rett og slett herlig! jeg fikk også laget en super god frokost, tatt noen bilder og fått ryddet litt hjemme. det er så herlig å få unnagjort små ting før lunsj! og snart skal jeg fortsette på kunstprosjektet jeg skal levere på mandag. jeg skal tegne omrissen av en blomst i en potte med fokus på skygge og lys, og så skal jeg male den negative flaten. jeg er litt usikker på hvordan det kommer til å gå, men jeg håper at det kommer til å gå fint. senere i dag skal jeg være med noen venner og som jeg gleder meg utrolig mye til å se igjen. dette blir en veldig fin dag!

hva skal du i dag?

orginalitet


torsdags kveld. helt siden jeg kom hjem fra skolen i dag har jeg jobbet med matte. vi skal ha prøve i morgen. jeg kjenner at jeg gruer meg litt, men det skal nok gå bra. jeg jobber for å komme inn på realfag til neste år, fordi det er ca 1/4 av elevene som kommer inn på den linja. og det hadde vært veldig fint om jeg ble en av dem, da. nå har jeg tatt en liten pause med tv, pus og plommer og prøver å finne ut hvordan jeg skal få til kunstoppgaven jeg skal levere på mandag.

i går var vi inne i stavanger med klassen for å se på street art, og vi fikk en liten pressentasjon og omvisning av en som deltok på nuart som er en slags kunst festival. det var utrolig kult og inspirerende, og for alle som er i stavanger i løpet av de neste vekene, så anbefaler jeg dere å ta turen til tou scene som ligger rett ved sentrum! det siste bildet over er fra turen vi hadde på onsdag.

megselv

jeg heter silje, og er seksten år gammel kristen jente. jeg bor på jæren, rett ved bore stranda. ha det bra!

måndagsantrekk

måndags kveld. i dag har jeg vært på kunstmuseum med klassen. vi reiste inn til stavanger, og fikk en fin omvisning. vi skulle tegne notater (ja, tegne!) og fortelle hva vi asosierte med forskjellige kunstværk. og det som var litt kult, var at det var ikke bare noen kjedelige bilder som koster masse penger. det var alt fra bøker og tekster til fotografier. hun ene kunstneren hadde blitt dumpet over e-post, så hadde hun laget et ganske uvanlig kunstværk ut av det. så det var veldig kult og interesant!

i dag hadde jeg på meg min veldig fine denimsjorte fra h&m, samt en hvit genser over fra ginatricot. høsten begynner å komme til norge nå, så det var litt kjøligt ute uten genser over. det har heller ikke vært så fint vær, men noen snille folk ville kjøre meg hjem fra jobb i dag, og det var jo kjempe hyggelig!

bursdag i bunad

åttende september og jeg er nå blitt seksten år gammel. dagen min har rett og slett vært helt fantastisk! jeg våknet i dag tidlig av far som kom inn på rommet mitt og gratulerte meg med dagen. etter en herlig frokost fikk jeg verdens beste kake som jeg klarte å spise opp (med litt hjelp, da!). rett etterpå var det å ta på seg bunad for å så gå i kirken (eller kyrkjå som vi sier her) for å gå i barnedåp. jeg fikk et nytt søskenbarn i sommer, så vakre Vannessa ble dåpt i dag. til vanlig så er det ganske så kaldt når vi bruker bunad, men i dag var det rundt tjue grader så inni kirken var det over normalt varmt. men det var en fin gudstjeneste. og sammenkomsten etterpå var veldig fin, med masse god mat og hyggelige mennesker.

jeg har også fått ett par spørsmål som jeg skal svare på i løpet av uken, så viss det er noe mer så må dere bare skrike ut!

i morgen tidlig skal jeg levere inn teikningen jeg har laget som er en startoppgave til skolen. vi fikk oppdraget selvprotrett, noe jeg absolutt ikke får til! gruer meg rett og slett til å levere det i morgen tidlig... jeg skal også ha ett norskprosjoekt om valget 2013. jeg fikk selvfølgelig partiet jeg liker aller minst, så det skal bli veldig spennende å fremføre det! håper dere har hatt en fin søndag.

blant troll og snakkende dyr


femte september var en fin dag, og passet til å gå ute i skogen. jeg trenger ikke å gå mer enn tretti meter før jeg står i en ring av trær, busker og gress. jeg er faktisk allergisk mot gress og noen typer trær. men jeg liker å være ute her. om jeg er alene eller med noen andre, trivs jeg like godt. det er så fint og befriende å gå ute i naturen. hvertfall etter en lang dag på skolen. nå har jeg det veldig bra. bedre faktisk. alt er på plass nå, og jeg nyter hverdagen. håper dere har det like bra som meg!

om sådant som hör hösten till.

tredje september. nå har jeg allerede tatt frem høstjakken og begynner å se rundt etter varme gensre og tykke sjerf i butikkene. bladene ligger strødd utover veiene, kulden kommer snikende innpå oss og det har begynt å regne mer igjen. selvom sommeren var helt fantastisk, kjenner jeg at jeg gleder meg til høsten. jeg har samlet ett par ting jeg vil gjøre i høst som jeg venter uttolmodig på å få gjøre.

  • gå flere turer i skogen og på fjellet. hva er vell bedre en kjølig, frisk luft når du går lange turer i dette utrolig vakre landet? etter bare en liten sykkeltur på hytta kjenner jeg humøret allerede er på vei til topp. 
  • lese tusenvis av bøker og ha utallige filmmaraton. jeg har en liste over bøker jeg vil lese som jeg ønsker å få lest ut i løpet av høsten og vinteren. parissyndromet av heidi furre er nummer en på lista og rett etter kommer indias datter som jeg skal kose meg med mens jeg drikker en kopp kakao!
  • reise på café og gå ut sammen med venner. finnes det noe koseligere enn å reise ut på byen med venner en fin høstdag? jeg har begynt på ny skole dette semesteret, så jeg gleder meg til å bli kjent med mange hyggelige mennesker.
  • gå ut å handle inn varme sko, tykke sjerf, mørke kåper og strikkede gensre. september, oktober og november viser oss det beste vi har av klær, interiør og sko. overalt lyser det av burgunder, sennepsgul, marineblå, mørk grønn og svart. det er som å gå rundt i naturen der menneskene er trærne og klærne våre er busker, blomster og blader.
  • kanskje det er på tide å klippe av ett par centimeter av det slitte sommerhåret? håret har fått en kraftig dose av sol, saltvann og lite pleie. til høsten skal jeg prioritere litt penger til litt ekstra pleie hos friøsren og få friske opp håret, og forhåpentligvis få tilbake litt glød på toppen av hode.

bursdagsfeiring i hagen


på søndag var jeg i en veldig koselig hagebursdag hos bestemoren til venninna mi. viss det er noe jeg liker, så er det slike dager. masse mat, høy latter, snille menesker og blå himmel. denne dagen kommer jeg til å tenke på når vinteren er på sitt kaldeste.

Dette blir en god dag

Denne uken startet jeg i første klasse på videregående skole. Jeg har allerede fått noen nye venner og ser frem til de tre årene vi skal ha sammen som en klasse. Lærerne ser veldig hyggelige ut og skolen er helt utrolig. Jeg gleder meg til å gå på skolen, selv om jeg må stå opp veldig tidlig på morgenen og ikke kommer hjem før etter middag.

I dag leste jeg gjennom noen veldig gamle kokebøker jeg arvet av farmor etter hun døde. Jeg laget noen sunne pannekaker som smakte kjempe godt. Senere skal en venninne av meg og jeg på loppemarked her jeg bor. Det er på en gård rett ovenfor kirken, og jeg gleder meg til å lete etter sjulte skatter. Det er det som er så kult, synes jeg, at du aldri vet hva du finner. Etterpå går vi kanskje på en café og spiser noe. I kveld skal jeg på konsert i byen med gode venner. 

TIL TOPPEN AV BLOGGEN
hits